Een goede werkplek bij jou thuis is natuurlijk onmisbaar als je vanuit huis werkt, maar hoe zorg je dat je gezond kan blijven werken? En wat moet je daarvoor allemaal regelen? Een ergonomische bureaustoel of ergonomisch toetsenbord kent eigenlijk iedereen wel maar vergeet niet dat je alles ergens kwijt moet kunnen: op een bureau! Waar zet je je bureau neer? Hoe kies je een goed bureau dat past bij je werkzaamheden? En in welke kamer ga je thuiswerken? Je leest het in deze blog!

Waar zet je je bureau neer?

Als je net een thuiswerkplek gaat inrichten is het verstandig om even na te denken over de plek van je bureau. Is er een kamer ‘over’ of moet je jouw thuiskantoor inrichten in de woonkamer, keuken of slaapkamer?
De keuze voor een bepaalde kamer kun je laten afhangen van een aantal punten. Wil je bijvoorbeeld echt ongestoord aan je bureau kunnen zitten? Dan is een bureau in de keuken of woonkamer geen goede keus. Ook als je snel afgeleid bent zijn er betere plekken om je bureau neer te zetten, zoals je slaapkamer of op zolder.
Zorg ook dat je niet met je rug naar het raam zit wanneer je aan je bureau werkt. Je wil immers niet dat iedereen die voorbij loopt op je scherm mee kan kijken en in een Zoom vergadering leidt het enorm af als er steeds mensen langs lopen. Bovendien is het heel vervelend als je steeds last hebt van de weerspiegeling in je computerscherm. 

Let als laatste op de ruimte of muur achter je bureaustoel als je veel Zoom of videovergaderingen doet: die K3 poster van je dochtertje is leuk voor een keertje maar je wilt wel professioneel blijven over komen.

Zit sta bureau van Woonliving

Welk bureau past bij jou?

Zorg allereerst dat het bureau past bij je werkzaamheden: ga je thuiswerken, huiswerk maken of iets anders? Een goed bureau moet passen bij jouw wensen. Dus heb je veel ruimte nodig om al je werkspullen kwijt te kunnen? Neem dan een bureau dat iets groter is als gemiddeld zodat je voldoende werkruimte hebt. Een gemiddeld bureau is 120 cm breed. Heb je weinig ruimte voor je werkplek omdat je in de woonkamer werkt en wil je toch een bureau? Neem dan een design variant. Daar kan je fijn aan werken en het staat ook nog mooi in je woonkamer!
Ben je klein van stuk, breng je veel uren achter je bureau door, of heb je last van je rug? Dan kan het fijn zijn om een zit / stabureau te nemen. Deze kan je dan instellen op de juiste werkhoogte. Wil je meer weten over ergonomisch werken? Lees dan de blog: Ergonomisch thuiswerken? Dit heb je nodig! Zorg als laatste dat je een plekje op je bureau reserveert voor je bureaulamp.

Een bureau met opbergruimte

Is het noodzakelijk dat je elke dag je bureau weer opruimt als je klaar bent met werken? Dan is een bureau met opbergruimte een fijne oplossing. Dit kan in de vorm van open planken of lades in je bureau. Daarnaast kan je natuurlijk ook kiezen voor een extra kast, bijvoorbeeld in de stijl van je bureau!

Een goed bureau zorgt er dus voor dat jij, de komende tijd, fijn en comfortabel thuis kan blijven werken!

Bureau met opbergruimte