5 tips om thuis werken weer aangenaam te maken!

5 tips om thuis werken weer aangenaam te maken!
Werken voor jezelf voelt misschien wel als de grootste vrijheid die er is. Lekker in je favoriete koffiezaak zitten en je werk afmaken, wie wilt dat nou niet? Maar het non-stop werken in een koffiezaak is misschien niet bepaald goed voor je gezondheid. Want elke dag op horeca stoelen zitten (of aan de eettafel thuis) is minder goed voor je rug dan je misschien zou denken. Dus wordt het eens tijd dat je de mouwen opstroopt en aan de slag gaat met je eigen kantoor thuis. Zodat je voortaan al je werk af kan krijgen in alle vrijheid en comfort.

Om je alvast op weg te helpen, hebben we 5 tips voor je op een rijtje gezet om thuis je perfecte kantoor te maken.

1. Budget

Zonder een realistisch budget vast te stellen, zou je misschien al je geld aan één mahoniehouten tafel kunnen uitgeven en tot het volgende jaar zonder stoelen komen te zitten. Bereken hoeveel je kunt besteden aan meubels en relevante accessoires zodat je jouw zoekopdracht op de juiste plaatsen kunt richten.

Dus stel een budget op. Dan kan je er ook achter komen wat je precies nodig hebt. Vervolgens kan je contact opnemen met leveranciers van moderne kantoormeubels om samen de juiste spullen te vinden zonder over budget te gaan.

2. Bureaustoel

Eetkamerstoelen zien er natuurlijk heel mooi uit maar zo comfortabel zijn ze niet. Vaak zijn ze gemaakt van plastic of hout en bieden deze stoelen niet de steun die je nodig hebt om actief je dag door te komen. Daarom is het tijd om te kijken naar opties om je thuiskantoor een boost te geven met een bureaustoel. Maar bureaustoelen zijn toch heel erg duur? Als je goed zoekt zul je vaak hele goede opties vinden onder de 300,- euro. Deze komen ook nog eens met garantie en vaak heb je de kans om ze nog gratis uit te proberen! Zodat je lekker thuis kan kijken of die bureaustoel nou echt zo goed is.
Maar waar moet je op letten bij het uitkiezen van de bureaustoel?

Verstelbaar
Allereerst is het belangrijk dat je kijkt of de bureaustoel verstelbaar en ergonomisch is. Op deze manier kan je de stoel juist naar jouw postuur afstellen. Kan je de bureaustoel niet afstellen, neem hem dan niet! Als de stoel niet instelbaar is kan je net zo goed weer op een horeca stoel gaan zitten want dan heeft het geen zin. Zorg ervoor dat de armleuningen tegen je bureau aan staan zodat ze steun bieden voor je ellebogen en dat de stoel naar je lengte ingesteld kan worden door middel van een gaslift. Psst.. Als de rugleuning naar achter kan is dat ook lekker meegenomen want bellen en lekker achterover leunen op z'n tijd is wel zo lekker.

Garantie
Garantie is natuurlijk wel zo fijn. Want af en toe gaat er iets stuk zoals armpads of een gasveer die het begeeft (Ja, dit gebeurt). Dan is niets zo vervelend als een leverancier die zegt "he, dikke pech gehad". Kijk dus altijd goed naar hoe lang je garantie krijgt op een bureaustoel zodat je zonder zorgen kan genieten. Veel leveranciers geven 3 jaar maar sommige geven 5 tot 10 jaar.

Service
Het klinkt heel standaard maar veel bureaustoelen moeten voor jou ingesteld worden. Kijk dus altijd of er iemand bij je komt om de bureaustoel in te stellen of dat er een handleiding bij komt zodat je zelf het gemakkelijk kan doen. Mocht geen van beide van toepassing zijn, zoek dan naar iemand anders. Want een goede bureaustoel die slecht afgesteld is, is eigenlijk weg gegooid geld.

Goede bureaustoelen vind je hier. Je kan ze altijd 5 dagen gratis uitproberen dus dat maakt dingen wel zo makkelijk. Oh ja: we geven altijd 5 tot 10 jaar garantie op alles!

 

3. Bureau

De eettafel is om te eten toch? Je kan er goed aan werken denk je maar stiekem zijn de meeste eettafels voor mensen te laag om goed aan te werken. Daarbij zijn eettafels niet in hoogte verstelbaar tenzij jij een unieke eettafel hebt waar je ons zeker even iets over moet vertellen. Dus wordt het tijd dat je een goed bureau uitkiest om voortaan al je werk aan te doen. Maar welke dingen moet je in gedachten houden bij het uitkiezen van je bureau?

Zit/Sta of niet?
Er is misschien niks lekkerder dan af en toe kunnen staan terwijl je aan het werk bent. Daarbij is het ook heel erg gezond om af te wisselen in zitten en staan. Je lichaam is tenslotte niet voor gemaakt om de hele dag te zitten en ook kan het de productieve tijd verminderen. Alleen zit er wel een groter prijskaartje aan een zit/sta bureau. Mocht je nou niet dit budget hebben, kijk of je een bureau kan vinden wat van te voren ingesteld kan worden aan je postuur. Dit is vaak mogelijk bij het plaatsten van het bureau. Je moet gemakkelijk steun krijgen van het bureau, deze moet niet te hoog en niet te laag zijn. Je merkt dit snel zelf ook!

4. Monitor

Nu je een bureau op orde hebt is het tijd om over technische details te hebben. Je laptop is natuurlijk je beste vriend als het gaat om flexibel werken en helpt je altijd waar nodig. Maar de hele dag naar beneden kijken is niet bepaald goed voor je nek. Misschien heb je nu al wel last van je nek en is de kans groot dat het door je laptop komt. Daarom is het tijd om een monitor aan te schaffen. Zodat je niet meer continu naar beneden hoeft te kijken. Er zijn verschillende monitoren waar je jouw laptop aan kan koppelen en dit hoeft niet perse duur te zijn. Neem er eentje die verstelbaar is zodat je hem altijd op de juiste hoogte kan zetten. Dan kun je voortaan genieten van je werk zonder nekpijn.

5. Planten

Schrijven we nu echt over planten? Ja zeker! Planten verhogen je productiviteit, zien er mooi uit en laten je kantoor als thuis voelen. Het zorgt ervoor dat je rustig kan adem halen tussen alle stress door. Nee letterlijk! Planten zorgen voor meer zuurstof op kantoor en het is bewezen door verschillende bronnen. Meerdere blogs 
Schrijven over het succes van planten op kantoor dus waarom zou je geen planten nemen in je kantoor thuis? Haal wat leuke planten voor weinig en geniet er gewoon lekker van.

Klaar voor?
Bij Woonliving helpen we je graag met alle wensen. Je kan altijd contact met ons opnemen over je wensen en je budget. Mocht je het niet bij ons willen doen heb je nu alle tips & tricks in huis om je nieuwe kantoor een succes te maken

1 reactie

  • Ik werk sinds twee jaar thuis. Ik ben mijn zaak op een schoen en een oude slof begonnen en dat is niet verstandig. In inrichting had ik al helemaal niet geïnvesteerd en met name bij de krakkemikkige bureaustoel kwam me dat duur te staan. Tegenwoordig heb ik een werkplek ingericht onder een dakraam. Dat is ideaal. Er is geen betere werkplekverlichting dan het daglicht.

    Ivan de Leeuw

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Waar ben je naar op zoek?

Je winkelmandje