Minimalisme in meubels en interieurontwerp is al lang een trend in moderne ruimtes. Het maakt niet uit welke moderne meubels en designtrends binnenkomen of uitgaan, minimalisme is er altijd geweest en zal ook blijven. Vooral omdat meer en meer mensen in huur woningen en appartementen wonen, kan minimalisme een geweldige manier zijn om kleine ruimtes te gebruiken en het uiterlijk van een grotere kamer.

De trend van kleine huizen en wonen in campers zal deze stijl alleen maar populairder maken! Het kiezen van het juiste moderne meubilair voor uw minimalistische ontwerp is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat uw ontwerp samenhangend en comfortabel is. Zonder de juiste meubels en inrichting kan een minimalistisch ontwerp eruit zien als een onafgewerkte ruimte!

Wat is minimalistisch interieurontwerp?

Moderne meubelen


Minimalisme in meubels en design verwijst meestal naar de afwezigheid van iets onpraktisch of decoratief. Alles in een minimalistisch ontwerp is functioneel, samenhangend en logisch.

Enkele andere typische aspecten van minimalistisch meubilair en design zijn:
• Neutrale en ingetogen kleuren, zoals witte, zwarte, grijze en bruine tinten
• Gladde afwerking op muren, vloeren en werkbladen
• Grote ramen, verschillende lichtbronnen
• Multifunctioneel meubilair
• Ingebouwde apparaten
• Lege ruimte
• Afwezigheid van decoratieve elementen
• Scherpe lijnen in meubels
• Afwezigheid van print of bloemmotieven op meubels
• Geen rommel

Modern meubilair gebruiken in uw minimalistische ontwerp

Banken

De enige regel voor banken in een minimalistisch ontwerp zijn geen patronen. Alle bekleding moet een geheel zijn. Een ander belangrijk aspect van minimalistische moderne banken is een sterk ontwerp met scherpe lijnen. Banken moeten elegant zijn, niet overdreven ontworpen en veelzijdig.

Multifunctionele banken, zoals uittrekbare banken of modulaire banken, zijn essentieel voor een minimalistisch ontwerp omdat ze de maximale functie bieden zonder te veel ruimte in te nemen. Banken met opbergruimte zijn ook geweldig voor minimalisme, omdat ze rommel en opbergstukken verminderen.

Tafels

In appartementen en flatgebouwen of andere kleine ruimtes dicteert een minimalistische stijl dat een tafel niet eens nodig is! Het gebruik van een bar of eiland in uw keuken met enkele eenvoudige, moderne barkrukken is alles wat nodig is voor minimalisme in een kleine ruimte.

Als je een groter bedrijf of een huis decoreert, kan je echter nog steeds een eenvoudige tafel voor je eetkamer gebruiken. Het moet een gladde, schone afwerking zijn, met rechte lijnen. Vaak hebben minimalistische keukens en eetkamers een tafel met een glanzende afwerking!

Stoelen

Een van de belangrijkste verschillen die minimalisme onderscheidt van andere moderne meubels trends is in de stoelen. Bij Woonliving raden we vaak aan om eetkamerstoelen en bijzetstoelen te combineren en bij elkaar te brengen om de kamers er fris en uniek uit te laten zien. Als het gaat om minimalistisch meubilair, moeten stoelen echter altijd uniform zijn.

Minimalistische stijl


Eetkamerstoelen moeten dezelfde stijl hebben, barkrukken moeten hetzelfde zijn en incidentele stoelen mogen alleen worden gebruikt waar absoluut noodzakelijk (en passen bij uw bank!). Nogmaals, het gebruik van stoelen met rechte lijnen, in neutrale tinten, en die metalen poten hebben, is ideaal voor geheel in een minimalistisch ontwerp.

Zorg er bij het kiezen van metalen of houten onderstellen voor je stoelen voor dat je keuze de kleuren en andere meubels in je ruimte aanvult. Hout en metaal mengen is meestal niet toegestaan ​​in een minimalistisch ontwerp!

Bedden

Een slaapkamer decoreren in een minimalistisch design met moderne meubels is zeker de moeite waard. Omdat minder rommel in je slaapkamer je kan helpen om gemakkelijker te slapen. De zachte, neutrale tinten geassocieerd met minimalistisch design zijn het meest populair in slaapkamers, omdat ze ontspanning bevorderen.

Het hebben van goede kastruimte om al je kleding en andere benodigdheden op te bergen, betekent dat de rest van je kamer minder meubels en minder rommel heeft. Een minimalistische slaapkamer kan ook een kleed, meerdere verlichtingsopties en een eenvoudig nachtkastje (met laden, natuurlijk!) Bevatten, zodat aan al je behoeften worden voldaan.

Woonliving kan helpen!

Als je jouw huis of bedrijf op wilt ruimen of wilt beginnen met een minimalistisch ontwerp, kan Woonliving helpen! We hebben moderne meubels die in minimalistische ontwerpen passen en u kunnen helpen de kleuren, materialen en stukken te vinden die bij u passen.

Wil je meer wooninspiratie op doen? Bekijk hier alle wooninspiratie blogs.